Kaïn (2023)


Musical Kaïn - Zwerver in de oerverhalen


In het weekend van 10 t/m 12 februari 2023 speelde Musicalgroep Hoevelaken een try-out en drie voorstellingen van "Kaïn - zwerver in de oerverhalen" 
in De Eshof te Hoevelaken.

 

Van meesterwerk tot kinderbijbel
Samen met Kaïn zwerven we langs misschien wel de bekendste verhalen uit het oude testament. De schepping, Adam en Eva in het paradijs, de toren van Babel, de ark van Noach... Verhalen die vrijwel zeker beelden bij je oproepen. Misschien denk je aan beroemde meesterwerken uit kunstmusea of juist aan de kleurrijke plaatjes uit de kinderbijbel. Door de musical Kaïn komen deze verhalen ineens op een heel andere manier tot leven. Ze broeien en bruisen.

Oerknal
De musical begint met een knal. Een oerknal. De toren van Babel stort in. Kaïn staat op uit de puinhopen. De puinhopen van zijn leven. Sinds zijn broer Abel is gestorven, is Kaïn zwervend. Niet in staat om zichzelf onder ogen te komen. Doordat Kaïn wegkijkt, kunnen wij dat juist niet. We moeten blijven kijken en ons best doen het te snappen. Wat vertellen deze verhalen ons? Een zoektocht. Een zwerftocht. Is er goed én kwaad in God? Mag goed en kwaad naast elkaar bestaan? Ook in ons? Mogen we instorten en ook weer opstaan? 

 

Foto's van de voorstellingen

Foto's: Jeannette van Driel, Aalt Guliker, e.a. 

Fotoshoot PR

Foto's: Jeanette van Driel

Musical Kaïn in de media

De uitvoering van Kaïn vond plaats in het weekend van 11 en 12 februari 2023. Een prachtig beeldverslag van Aalt Guliker verscheen in De Veense Courant Online. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.