Musicals

Musical Hoevelaken heeft inmiddels zes musicals ten tonele gebracht:

2023 - Kaïn

2020 - Jozef 

2017 - Anatevka

2014 - Ruth 

2011 - Maria 

2009 - Ester 

Het musicalproces

Bij Musical Hoevelaken werken we één keer in de 2 á 3 jaar toe naar drie voorstellingen die we in één weekend opvoeren. Speciaal hiervoor wordt in de laatste week voor de uitvoering een podium opgebouwd in het kerkgebouw van De Eshof in Hoevelaken.

De musicalperiode begint altijd met een informatieavond, waarna een inschrijftermijn volgt. Na enkele weken worden audities gehouden voor solozang en toneelrollen. Kenmerkend voor de musicals van Musical Hoevelaken is dat het koor een actieve rol speelt en (meestal) de gehele voorstelling aanwezig is op het podium. Voor het koor worden geen audities gehouden.

Iedere week is er een repetitie van ca. 2 uur. We verwachten dat deelnemers thuis ook oefenen, want alle teksten moeten uiteindelijk uit het hoofd! Er zijn oefentracks beschikbaar.

Tegen de tijd dat de voorstellingen in zicht komen, vinden drie oefenzaterdagen plaats, zodat we het hele stuk achter elkaar kunnen doorlopen. Vaak wordt dan ook voor het eerst geoefend met muzikanten. 

Tijdens de repetities is er tijd en gelegenheid om elkaar te ontmoeten, met elkaar te spreken over de betekenis van het stuk en voor een gezellig kopje koffie of thee. Na de repetitie is voor wie wil een drankje verkrijgbaar in 'het café'.

Bekijk voor een impressie onze 'behind the scenes' fotoreportages: