Jozef (2020)

Dit is het wereldberoemde verhaal van Jozef de dromenkoning, door Gerard van Amstel en Gerard van Midden bewerkt tot musical. De eerste scène speelt zich af na de begrafenis van Jozef. De familie van Jozef blikt terug op zijn bewogen leven. Door flashbacks naar vroeger, komen we steeds meer te weten over Jozef en zijn familie. Jozefs familie zit complex in elkaar. Een wel heel bijzondere rol is weggelegd voor ‘de’ zus, Dina. Misschien had de musical beter ‘Dina’ kunnen heten. Dina is een halfzus van Jozef; de dochter van Lea en Jakob. In de Bijbel wordt er weinig over haar geschreven, in tegenstelling tot de uitvoerige beschrijving van alle broers van Jozef. Als enige dochter tegenover de twaalf zonen. Een vrouw in een mannenwereld. Dina’s geschiedenis lijkt wel wat op die van Jozef. Toch is haar leven heel anders verlopen. Jozef zat diep in de put, maar maakt een grote omwenteling door in zijn leven en eindigt als hoge pief. Bij Dina is dat wel even anders gegaan. Een ingrijpende gebeurtenis heeft haar levenspad verlegd. Thema’s als familie-eer, jaloezie, wraak, liefde, trouw, verzoening en vergeving; ze passeren allemaal de revue en stellen ons voortdurend de vraag: "Wat laat je achter?¨ 

Foto's: Jeannette van Driel, Aalt Guliker, e.a. 

Jozef in de media

De uitvoering van Jozef vond plaats in het weekend van 15 en 16 februari 2020. Een prachtig beeldverslag verscheen in De Veense Courant Online. 

Waar droom jíj van? Waar rouw jíj over? Wat laat je daarvan zien in je leven? Wat laat jij achter? En vooral... hoe ga je weer verder? Blijf dromen, blijf geloven, blijf hopen. En bovenal... heb lief... Een drie keer toe vrijwel uitverkochte Eshof in Hoevelaken genoot er ontzettend van. 

Foto: Aalt Guliker