As it is in Heaven

Op 5 en 6 april 2025 wordt in het Eshof-theater driemaal de musical As it is in Heaven opgevoerd. De musical vindt plaats ter gelegenheid van het 50 jarig bestaan van het kerkgebouw De Eshof. Een klein select gezelschap, bestaande uit bekenden van de eerdere Eshofmusicals, is benaderd om deel te nemen. De repetities starten in oktober 2024. Tickets gaan eind dit kalenderjaar via www.musical-hoevelaken.nl in de verkoop.

As it is in Heaven

De keuze is gevallen op het toneelstuk “As it is in heaven”. Dit toneelstuk is gebaseerd op de Zweedse film Så som i himmelen uit 2004. De film heeft destijds grote indruk gemaakt op het brede publiek en is genomineerd voor verschillende prijzen. Op basis van de film is een toneelscript beschikbaar voor kleine amateurgezelschappen, zo’n circa 15 rollen. Aan het toneelscript voegen wij een eigen selectie aan (voornamelijk Nederlandstalige) bekende en minder bekende popliedjes toe; voor ons door Gerard van Amstel op maat gearrangeerd voor koor en combo.  

Het verhaal
Hoofdpersonage van het verhaal is Daniel Daréus, een bekende dirigent, die door de drukte van zijn artiestenbestaan een hartaanval krijgt en zijn carrière moet stopzetten. Hij besluit terug te keren naar zijn christelijk geboortedorp in het noorden van Zweden, een gewoon dorpje met gewone mensen.  In dit kleine dorpje herkent niemand hem als het veel gepeste jongetje van vroeger, doordat hij onder zijn artiestennaam terugkomt. Iedereen herkent hem als dé topdirigent met naam en faam. Daniel krijgt de vraag of hij wil luisteren naar en advies wil geven aan het lokale kerkkoor. Aanvankelijk weigert hij dit, maar op zeker ogenblik gaat hij toch aarzelend luisteren. Uiteindelijk laat hij zich overhalen om leraar en dirigent te worden van het dorpskoortje. Daniel probeert iedereen letterlijk en figuurlijk een plek in het koor te laten vinden. Zijn komst en vooral zijn wijze om naar het leven te kijken, maakt veel los bij de lokale bevolking: jaloezie, haat, liefde en een zoektocht naar waar iedereen echt voor staat. Door de komst van één man gaan mensen anders leven. 

Team
In 2009 is met de musical Ester een heuse “Eshof-traditie” gestart, waarbij inmiddels 6 keer een succesvolle musicalproductie tot stand is gekomen. Met Nel Stoffelsen als drijvende kracht zijn de Eshof-musicals een begrip geworden in Hoevelaken en omstreken. Na de laatste musical Kaïn in 2023, heeft Nel te kennen gegeven het stokje graag te willen overdragen aan een nieuwe producent. Inmiddels heeft ze in Annemieke Huurdeman en Kirstin Siteur opvolgers gevonden om een volgende musical te produceren. Nel blijft betrokken als adviseur en penningmeester. David Roelofs neemt de regie op zich. Het Team Muziek bestaat uit Lodewijk de Vries-van Hoeijen & Gerard van Amstel. Hans van Eck en Wilma de Lange zijn betrokken als technisch duo (podiumbouw, zaalgebruik, etc.). Jan Roos verzorgt het licht en geeft dramaturgisch advies. Jan van Grafhorst is onze geluidsman. 

mei 2024